вівторок, 17 вересня 2024 р.

Книга на екрані.

 Що перше: фільм чи книга? Часто, сидячи в кріслі чи лежачи на дивані під час перегляду фільму, навіть не знаєш, що колись цю історію було написано, як книгу. І навіть згодом, часто доводилось спершу дивитись фільм, а уже потім руки доходили і до книжки. Адже фільм – це значно швидше, і дехто думає, що навіть цікавіше. Але чи це дійсно так?Насправді екранізація якогось твору зазвичай є лише уривками його найцікавіших епізодів у логічній послідовності. Згідна, кіно – це мистецтво. І є дуже багато фільмів, які дійсно захопливі та відповідають книзі. Але це не завжди так.Часто взявши книгу до рук після перегляду фільму, відкриваєш для себе нові історії, сюжети, деталі, про які навіть не згадувалось в екранізації.

Запрошуємо читачів завітати до Новоставецької сільської бібліотеки для ознайомлення з книгами за сюжетами яких знято художні фільми.

пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Сонях - квітка пам'яті.

 Згідно Указу Президента України, починаючи з 2019 року, 29 серпня відзначається День памʼяті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

🇺🇦🇺🇦
29 серпня 2014 року сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.
Тому символом Дня памʼяті захисників України стала квітка соняха.🌻🌻🌻Він - не просто символ історичної мужності українських воїнів,
це - символ життя України.
Напередодні Дня памʼяті захисників України проведено патріотичний майстер - клас «Сонях - квітка памʼяті».🌻🌻🌻
Все буде Україна!🇺🇦🇺🇦🇺🇦
























Україна Соборна і незалежна.

 З нагоди святкування Дня Державного Прапора та 33-ї річниці Незалежності України, Новоставецька сільська бібліотека підготувала книжкову виставку « Україна Соборна і незалежна». На виставці представлено книги, що ведуть нас шляхами боротьби, випробувань та перемог нашої країни, розкривають тернистий шлях становлення української державності.
















Калина і рушник - наші символи.

 


Кожен народ має свої народні символи. Народні символи - це те, що найбільше любить і шанує народ.
Сьогодні з відвідувачами Новоставецької сільської бібліотеки, в рамках клубу за інтересами «Родовід», відбулася народознавча година« Калина і рушник- наші символи».
Діти:👇
🔷згадали що означає символ рушника;
🔶що означає рушник для українців;
🔷що означає калина як символ України;
🔶заспівали пісню « Ой у лузі червона калина»