пʼятницю, 12 січня 2024 р.

Розповім про Героя.

 

Морозов Тімур Вікторович
Вік: 17 років
Місце навчання: Хмельницький національний університет
Назва бібліотеки: Новоставецька сільська бібліотека – філія Теофіпольської ТГ
Сивак Богдан Анатолійович народився 1 лютого 1985 року в селі Святець Теофіпольського району Хмельницької області. Ще маленьким ходив у садочок, у 1991 році пішов у перший клас Святецької ЗОШ, де провчився дев'ять класів. Далі навчався у Теофіпольському профейно-аграрному ліцеї. У 2010 році з батьками переїхали в село Кривовілька (на батьківщину мами Тані). Дуже любив собак та коней . Коли ходив допомагати матері на фермі, то у всіх працівників були прізвиська, навіть люди його за це пам'ятали. Пам'ять мав геніальну. У сім’ї було троє синів і всі допомагали батькам по господарству.
Працював на різних роботах: із бригадою ставили сонячні батареї і рубали дрова в лісі. Ніякої роботи не цурався і людям, що у допомозі просили, жодного разу не відмовив. Бабусі Соні, ще у дитинстві, пас корови, мав багато друзів. Завжди був привітний, жартівливий, красивий, білявий, доброзичливий, позитивний. У 2000 році призвали до лав армії, відслужив два роки та повернувся додому .У 2016 році на три роки підписав контракт добровольцем в АТО, не ховався від війни, а пішов боронити від лютого ворога Батьківщину. На той час з родини брали участь в антитерористичній операції батько Анатолій і два рідних брати.
З батьком зустрілися на Донецькому напрямку, а Богдан в'їхав у Луганськ: перебував у Авдіївці, Мар'янці, був поранений. Осколки діставали у шпиталі. У 2019 році знову пішов з побратимами на війну, нагороджений двома медалями за участь в антитерористичній операції. 2 січня 2021 року загинув, похований на кладовищі у селі Кривовілька.
Почесною грамотою посмертно нагорожений за патріотизм, героїзм, мужність та відвагу проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.
У цій жорстокій війні гинуть кращі – роботящі, добрі, надійні. Яким би ще жити і жити. Трудитися, радіти життю, своїй родині, людям, білому світу. Просто жити. Але все перекреслила ця страшна війна.
Честь і слава нашим загиблим воїнам! Пам'ятаймо імена кожного з них!Світла йому пам’ять! Маємо пам’ятати про кожного загиблого, бо всі вони наближали перемогу, загинули за кожного з нас. Завдяки їм ми живемо.
Вічна Слава полеглим Героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар