середу, 25 жовтня 2023 р.

Розповім про Героя.

 




#Розповім_про_Героя

#Обласний_молодіжний_літературний_проєкт

 

Вознюк Ірина Федорівна

Вік: 16 років

Місце навчання: Новоставецький ліцей Теофіпольської селищної ради

Назва бібліотеки: Новоставецька сільська бібліотека – філія Теофіпольської ТГ

 

Окаєвич Богдан Васильович

Народився 30 червня 1995 року в селі Новоставці Теофіпольського району  Хмельницької області.

Навчався Богдан в Новоставецькій  загальноосвітній школі. Однокласники та вчителі запам’ятали  його, дружелюбним, спокійним,   доброзичливим учнем.

У  2013 році пішов служити до  армії. Після закінчення строкової служби, повернувся в рідне  село. Богдан був дуже хорошим, це була світла, добра душа, був дуже трудящим, робив сільську чоловічу роботу, в усьому допомагав батькам. Працював на цукровому заводі.

7 травня 2022 року одружився. 21 липня   2022 року у Богдана народився син Дем'ян.

До лав Збройних Сил України був призваний  30 серпня 2022 року. Службу проходив у  складі 81-ї окремої аеромобільної бригади, був командиром 32 – го відділення.                                               

Загинув Окаєвич  Богдан 28 вересня 2023 року поблизу смт Білогорівка  Северодонецького району  Луганської області під  час виконання свого обов’язку щодо захисту територіальної цілісності та недоторканості України.

Важко знайти  слова втіхи для рідних Богдана. Бо назавжди йому залишилося 28. Був молодий, сповненим сил, попереду - ціле життя, мрії, плани на майбутнє, які перекреслила безжальна війна.

3 жовтня скорботний кортеж з тілом Героя, зустрічали  «живим коридором» на колінах з квітами, з щирими сльозами співчуття.

Панахиду за загиблим відправили священнослужителі у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, а поховали бійця, із військовими почестями під синьо-жовтим стягом, на Алеї Слави, на кладовищі в смт Теофіполь.

Ще одне ім'я Героя з Теофіпольщини - Богдан Окаєвич -  викарбовано у  нашій Книзі пам'яті загиблих захисників України... Це ще одна болюча втрата, яка незагоєною раною залишиться в нашому серці…  

Доземно вклоняємося родині, яка виховала справжнього патріота, та розділяємо невимовний біль важкої втрати.

Життя людини є безцінним, душа – безсмертна, а пам’ять про Героя – вічна.

 

Вічна пам 'ять! Герої не вмирають! 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар