четвер, 26 жовтня 2023 р.

Розповім про Героя.

 

#Розповім_про_Героя

#Обласний_молодіжний_літературний_проєкт

 Морозова Анастасія Вікторівна

Вік: 15 років

Місце навчання: Новоставецький ліцей Теофіпольської селищної ради

Назва бібліотеки: Новоставецька сільська бібліотека – філія Теофіпольської ТГ

 Народився Володимир Іванович Щур 1 жовтня 1967 року. Закінчив Новоставецьку середню школу, відслужив армію. Все своє трудове життя працював у Новоставцях у місцевому господарстві, був і шофером, і трактористом. Був відповідальним та сумлінним.

З дружиною Людмилою виростили трьох доньок –   Катю, Ірину  та  Альону.  Доглядав домашнє хазяйство, намагався всіх підтримати, допомогти.

 24 січня 2023 року був мобілізований.  Пройшов навчання, потрапив у 33 гірсько-штурмову бригаду. Обороняв Україну під Бахмутом, виконував бойові завдання, був мужнім та відповідальним бійцем.

 При виконанні бойового завдання поблизу населеного пункту Андріївка  Бахмутського району Донецької області потрапив під обстріл з ворожого танку противника та вважався майже місяць безвісти пропалим.  Стало відомо 7 жовтня, що він загинув, як Герой, 10 вересня 2023 року. 1 жовтня йому мало виповнитися 56 років.

У середу, 11 жовтня, назавжди повернувся боєць у рідний край у домовині. У Новоставцях чекали на нього згорьовані дружина, доньки, родина, сусіди, односельці, товариші по роботі. Всі плакали, бо це страшна втрата для сім’ї, втрата для села, громади. Бо був хорошою, спокійною, поміркованою людиною.

Відспівали загиблого Героя у Теофіполі у храмі Покрови Пресвятої Богородиці Православної Церкви України. А далі його останній земний шлях проліг через селище до Алеї Героїв на місцевому цвинтарі. Тут його поховали з усіма військовими почестями.

У цій жорстокій війні гинуть кращі – роботящі, добрі, надійні. Яким би ще жити і жити. Трудитися, радіти життю, своїй родині, людям, білому світу. Просто жити. Але все перекреслила ця страшна війна.

Честь і слава нашим загиблим воїнам! Пам'ятаймо імена кожного з них!Світла йому пам’ять! Маємо пам’ятати про кожного загиблого, бо всі вони наближали перемогу, загинули за кожного з нас. Завдяки їм ми живемо.

Вічна Слава полеглим Героям!


     











Немає коментарів:

Дописати коментар