вівторок, 31 жовтня 2023 р.

Спалена, але не скорена.

 28 жовтня відзначаємо день вигнання нацистських окупантів з України.

На базі Новоставецької сільської бібліотеки відбулась година пам'яті "Спалена, але не скорена", приурочена 79 річниці визволення України від нацистських загарбників.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів, які загинули в боях за Україну. Разом з отцем Дмитрієм, настоятелем Свято-Михайлівської церкви, помолились за воїнів, які стали на захист Вітчизни і віддали життя за неї.
93 -річний житель Новоставець Таранський Григорій Танасович розповів про страшні роки окупації. На початок війни йому було 11 років.
Сьогодні знову в Україні війна. Країна агресор - росія здійснила повномасштабне вторгнення на наші землі, розв'язала війну проти суверенної держави. Молоде покоління українців стали на захист незалежності та територіальної цілісності Вітчизни. З гордістю розповідали про своїх синів-захисників Світлана Кислюк, Галина Медвідь, Ганна Король, Галина Фесун, Олена Щур. Ми пишаємось ними і бажаємо, щоб з перемогою повернулись до своїх домівок та сімей.
У реаліях воєнного сьогодення волонтери- це справжня мобільна резервна армія. Наші односельці постійно долучаються до збору гуманітарної допомоги для воїнів та внутрішньо переміщеним особам.
Як сказав орендар з Кривовільки Юлій Вальчук:"Допомагав, допомагаю і буду допомагати ЗСУ. Тільки разом, спільними зусиллями переможемо ворога".
Завідуюча бібліотекою Людмила Шклярук презентувала книжкову викладку "Україна в полум'ї війни".
У серці кожного з нас живе пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу у жахливій Другій світовій війні.
У серці кожного з нас живе віра у найскорішу перемогу у російсько - українській війні.












Немає коментарів:

Дописати коментар